TIETOPANKKI

 

_H7A8732.jpg

MILLOIN ON SYYTÄ HARKITA PUTKIREMONTTIA? MIETITYTTÄÄKÖ KIINTEISTÖN KUNTO? OHEISESTA TIETOPANKISTA VOIT LUKEA TARKEMPIA OHJEITA MILLOIN ON SYYTÄ HARKITA TARKASTUSTA. 

 

PUTKIEN KUNTO

Putket ovat pitkäiaikaisia mutta ei ikuisia. Erilaiset olosuhteet ja materiaalit vaikuttavat merkittävästi putkien kuntoon ja käyttöikään. Kuntotutkimuksella voidaan määrittää putkien kunto sekä määritellä milloin korjaus on tarpeellinen. Putkien kunto on hyvä selvittää ajoissa, näin voidaan säästää korjauskuluissa.  

Alla on ohjeita miten on syytä toimia kun putkien uusimisesta on kulunut tietty aika tai jos taloyhtiössä on useita sattunut vesivahinkoja.

 
 
FF0000.png.png

Kriittinen tilanne

· Putkien asentamisesta tai uusimisesta on kulunut yli 40 vuotta.

· Taloyhtiössä on ollut 5 tai enemmän vesivahinkoa viimeisen 24kk aikana ja mikäli näistä vuodoista vähintään kaksi on ollut vakavia.

FF6600.png.png

Kiireellinen tilanne

· Putkiston asentamisesta tai uusimisesta on kulunut yli 15 vuotta.

· Taloyhtiössä on ollut 3 vesivahinkoa viimeisen 24kk aikana ja näistä vuodoista 1 on ollut vakava.

FFCC00.png.png

Tilanne hyvä tarkistaa

· Putkiston asentamisesta tai uusimisesta on kulunut alle 15 vuotta ja taloyhtiössä on ollut useita vesivahinkoja.

Vesiputkien ja salaojien kunto pystytään tarkistamaan nopeasti ja helposti kuvaamalla. Ota yhteyttä niin sovitaan tarkemmin kuntokartoituksesta.

 
 

SANEERAUS TARVE

 

 
building-building-site-cement-2469.jpg

Mitä eri saneeraustarpeita taloyhtiöillä voi olla?  

 

Taloyhtiöillä on erilaisia saneeraustarpeita riippuen kiinteistön iästä ja vuosien aikana suoritetuista ylläpidoista ja huollosta. Taloyhtiöissä tehdään vuosittain peruskorjauksia, joissa olemassa olevia rakenteita, varusteita ja järjestelmiä uusitaan tai korjataan. Peruskorjauksissa kiinteistön alkuperäistä tasoa ylläpidetään. Mikäli kiinteistön laatutasoa halutaan korottaa suoritetaan perusparannus. 

Peruskorjauksessa ylläpidetään julkisivun, ikkunoiden- ja putkien kuntoa. 

Taloyhtiöiden on hyvä kartoittaa säännöllisesti kiinteistön tarvitsemat saneeraus tarpeet. 5-vuotissuunnitelma on järkevä tapa määrittää kiinteistön kunto ja tarvittavat korjaustarpeet.  

LVIS-saneeraus on kattava peruskorjaus. Tämä sisältää lämpö- ja vesiputkien, ilmastoinnin ja sähköjen tarkastamisen ja korjauksen. Kartoittamalla kiinteistön tämän hetkisten putki-, lämpö-, ilmastointi- ja sähköratkaisuiden kunto voidaan laatia saneeraussuunnitelma. Esimerkiksi vesiputkien kunto määrittää onko ne uusittava täysin vai voidaanko käyttää jotain muuta korjausmenetelmää, kuten sukittamista.  

 

Miksi taloyhtiön on kartoitettava saneerauksen tarvetta?

Mikäli taloyhtiö haluaa säilyttää kiinteistön arvon ja harjoittaa järkevää talouden hoitoa, on syytä kartoittaa mahdolliset saneeraustarpeet ennakkoon. 

Onko taloyhtiössänne tarve kartoittaa saneeraustarpeita? Lähetä meille yhteydenottopyyntö niin voimme yhdessä tehdä suunnitelman saneeraustarpeen kartoittamiseksi!

 

5-VUOTIS KARTOITUS

 

 
_H7A6085.jpg

Kiinteistön kuntoarviointi kuuluu osaksi vastuullista kiinteistönhoitoa. Kuntoarvion pohjalta voidaan tehdä kunnostussuunnitelman, missä määritellään vuosittaiset kunnostustarpeet ja -kustannukset. Suunnitelma antaa taloyhtiölle mahdollisuuden varautua korjauskuluihin ennakkoon. Myös kiinteistön arvo säilyy paremmin kun kaikki kunnostustyöt ovat tehty aikataulussa.  

 

Vuodesta 2010 kiinteistölaki on velvoittanut taloyhtiöt tekemään kunnossapitoselvityksen (PTS). PTS sisältää kuntoarvion ja suunnitelman kiinteistön vuosittaisista kunnossapitotarpeista. Vakuutusyhtiö suosittelee että jokaisella taloyhtiöllä on 5-vuotissuunnitelma.  

 

Mitä palveluita 5-vuotiskartoitus sisältää?  

Kartoitetaan vesiputket, salaojat, muut hormit ja ilmastointiputkien kunto. Kartoitus sisältää myös lämpöputkien, pattereiden sekä termostaattien tarkastuksen. 

 

Saako taloyhtiö raportin kartoituksesta, mitä se sisältää?

Kartoituksesta taloyhtiö saa raportin mikä kertoo nykytilanteen ja suosituksen korjausaikataulusta. Raportti käsittelee ilmastointilaitteiston ja putkiston kunnon, vesi- ja viemäritputket, lämpökeskuksen sekä patterien ja termostaattien kunnon. 

 

Minkä ikäisten taloyhtiöiden on syytä harkita 5-vuotiskartoituksen tekemistä?

Erityisesti vanhojen taloyhtiöiden on hyvä harkita 5-vuotiskartoituksen tekemistä heti. Uudempien kiinteistöjen kohdalla suositus on, että taloyhtiöllä on kartoitus tehty viiden vuoden välein.

 

Mitä hyötyjä taloyhtiö saa kartoituksesta? 

Taloyhtiö saa tiedon kiinteistön kunnosta ja tulevista kunnossapitotarpeista.

 

Kauan kartoituksen tekeminen kestää? 

Kartoitukseen tarvittava aika riippuu kohteesta. 

Arvio on että pienen taloyhtiön kartoitukseen menee yksi arkipäivä ja kerrostaloyhtiön kartoitukseen noin 2 arkipäivää. On huomioitavaa että suurien kerrostaloyhtiöiden kartoitukseen saattaa tarvita enemmän aikaa. 

 

Miten taloyhtiön on varauduttava kartoitukseen? 

Yhtiön asukkaille on ilmoitettu tarkastuksesta kirjallisesti. Taloyhtiön tiloihin sekä huoneistoihin on esteetön pääsy. 

 

Milloin teidän taloyhtiön kunto on kartoitettu? Ota meihin yhteyttä ja voimme antaa tarjouksen kartoituksesta taloyhtiöösi.   

Hyvin hoidetussa taloyhtiössä asukkaat viihtyvät paremmin ja yhtiön taloussuunnittelu on järkevämpää.